Safvan-Der Kur’an-ı Kerim Meal Bilgisi Ve Mealini Güzel Okuma

Yarışması Adıyaman Halk Eğitim Merkezinde Yapıldı

 

Adıyaman SAFVAN-DER ve Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu tarafından organize edilen Kur’an-ı Kerim Meal Bilgisi ve Mealini Güzel Okuma Yarışması Finali 10 Mayıs 2013 Cuma günü Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapıldı.

Adıyaman il genelinde bulunan tüm liselerden 1100 öğrencinin müracaat ettiği Meal Bilgi yarışmasının ilk aşaması olan Ön Eleme Sınavı daha önce yapılmıştı. İlk 50 ye girenler Finale katılmaya hak kazanmıştı. Final katılan 10 yarışmcı araısnda yapılan değerlendirme ile ilk 3 öğrenci belirlenip ödülleri takdim edildi.

Dereceye giren öğrenciler
1. Kübra DOĞAN (Anadolu İ.H.L.)  2000TL
2. Esma Rumeysa TÜRK (Fen Lisesi) 1500TL
3. Elif KESKİN (Anadolu İ.H.L.)  1000TL

gibi ödüllerin verildiği gecede ayrıca ilk üç dışındaki öğrencilere de sürpriz hediyeler verildi.

Programa Adıyaman Milletvekilleri Ahmet AYDIN, Mehmet ERDOĞAN, Salih FIRAT, İl Müftüsü M.Ali ÖZTÜRKÇÜ, İl Sağlık Müdürü M.Emin TAŞ, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin ŞEN, Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Gaffari İZCİ, Belediye Başkan Vekili Mehmet DURMUŞ, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Adıyaman Milletvekili Mehmet METİNER ise telgraf ile mesajlarını bildirdi.

Adıyaman Safvan Eğitim Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Sadık ÇAĞ yaptığı konuşmada; “Meal Yarışmasına müracaat eden tüm öğrencilere ve ödül törenine teşrif eden bütün misafirlere teşekkür ederek, Yüce Kitabımızın okunması ve anlaşılmasını sağlamak gayesiyle geleneksel hale getirdiğimiz bu tür yarışma ve programların gelecek senelerde de devam edeceğini, maddi olarak verilen ödüllerin sembolik birer ödül olduğunu, Kur’an-ı Kerimi okuyan, anlayan ve hayatında yaşayanların hak ettiği hakiki mükâfatın Allah tarafından verileceğini” belirtti.

Final Sonuçları

Final Sonuçları